Kaksi elintarvikealan opiskelijaa Kouvolasta työharjoittelumatkalla Le Havressa.

keskiviikko 21. syyskuuta 2022

Patonkia siellä, patonkia täällä, patonkia joka paikassa.

Kyllä se etukäteen tiedettiin että Ranska on patongin maa, mutta nyt se on opittu ihan henkilökohtaisesti.

Muutama sata kappaletta on ensimmäisen vuoron leipuri tehnyt jo ennen viittä kun meillä vasta työvuoro alkaa, ja lisää tehdään pitkälle aamupäivään. LUVALin valikoimaan kuuluu muutama erilainen patonkimalli, esim. perinteinen, maalais- ja valkoinen patonki, jotka eroavat toisistaan hieman väriltä ja pituudelta. Patonkiin ennen paistoa tehtävät viillot on taidelaji, jota osaamaton harjoittelija-Ellen on muutaman kerran päässyt kokeilemaan mutta huonoin tuloksin. Jos viillot menee väärin, patonki paistuu väärin ja on myyntikelvoton.

Epätasaisesti paistunut patonki on paikallisten silmään huono, vaikka maku oli oikein hyvä.

Ensimmäiset kolme päivää on olleet rankkoja fyysisesti ja töissä kielimuuri aiheuttaa pään vaivaa mutta mikäs täällä on syksyn päiviä viettää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti