Kaksi elintarvikealan opiskelijaa Kouvolasta työharjoittelumatkalla Le Havressa.

keskiviikko 5. lokakuuta 2022

Leivoksia ja ostoksia.

Tiistaiaamu alkoi tositoimilla, kun tehtiin yhteistyönä 16 kg keksipatukkataikinaa. Täytyy myöntää että allekirjoittaneelle jäi vähän auki minkälainen tuote on kyseessä, sillä näitä ei paistettu heti vaan vietiin pakastimeen odottamaan. Jonkinlainen kakun ja keksin välimuoto, jossa on paljon pähkinää, mantelia ja kuivahedelmiä. Täällä käytetään paljon pistaasia ja se kun on kauniin väristä niin tulee kivannäköisiä tuotteita.




Suklaafondantleivokset kuuluu Luvalin perusvalikoimaan, supersuklainen taikina pursotetaan muottiin ja paistetaan niin että se jää sisältä valuvaksi.


On muuten aika hyvää uunituore suklaaleivos. 

Edellisenä päivänä aloitettujen kakkujen teko jatkui kasaamisella. Ensin tehtiin melkoinen määrä marjamoussea, johon tuli mansikkaa, kirsikkaa ja mustaherukkaa ja siitä tuli ihanan pinkkiä. Näkyy alla olevan kuvan oikeassa alareunassa 😊🍒🍓

Moussen lisäksi kakkuihin tuli pistaasipähkinäinen pohja ja valkosuklaa-nougatlevy. Kakut viimeisteltiin tänään päällystämällä ne punaisella kiilteellä ja koristeilla, mutta sitä hommaa ei anneta harjoittelijoiden tehdä ettei vaan mene pieleen. 

Tänään päästiin tekemään leivoksia, Meku näytti taitonsa vadelma- ja mansikkaleivoksilla. Näitäkin valmistetaan kahvilassa joka päivä.

Nää jos mitkä on syötävän suloisia!


Ellen kasasi Paris-Brest -leivokset, jotka on Ranskassa eräänlaista peruspullaa. Historiallista pyöräilykisaa kunnioittamaan kehitetty leivos koostuu lähes ontosta taikinakuoresta ja pähkinäpraliinilla maustetusta crème pâtissière -mömmöstä. Crème pâtissière on monien ranskalaisleivosten perusjuttu, maidosta ja kermasta kananmunalla suurustettu paksu kiisseli maustetaan vaniljalla ja siitä jatketaan lisämausteilla ja muilla vaahdoilla monenmoisia versioita. 


Vapaa-ajalla on kävelty paljon ja tehty ostoksia. Le Havren entiseen satamahalliin on rakennettu Les Docks -ostoskeskus jossa on kauppaa ja kahvilaa joka makuun. Mukaan on tarttunut mm. uusi matkalaukku Ellenille ja vaatteita molemmille. Vaatteiden ostaminen on osittain pakollista kun ei osattu varautua säähän, ulkona pärjätään kyllä mutta sisällä on kosteaa ja tuulisella säällä koleaa, ja mukavat oleskeluvaatteet jäi kummallakin kotiin.


Tänään tehtiin kulttuurimatka paikalliseen Lidliin! Mitään ei tarvittu, mutta saatiin muutama euro käytettyä. Ruuan hintaa ollaan pohdittu kun kauppojen hintataso on monessa tuotteessa sama tai korkeampi kuin Suomessa, toisaalta moni valmisruoka, alkoholi ja ravintolassa syöminen on edullisempaa. Valmisruokapuoli on potenssiin viisi täällä, pienessäkin kaupassa löytyy valmiita aterioita yhdelle tai usealle juuri valmistetusta pitsasta linssi ja makkara -ateriaan tölkissä. 

Suurin ero Suomen Lidliin on tietty että täällä niissä myydään vahvempiakin alkoholijuomia. Ei ostettu rommia, mutta tarjonta näytti mielenkiintoiselle.

Katkarapuja ois tarjolla muutenkin kuin pakasteena.

Jännittävin löytö oli kanakinkkuananas-nugetit kookoskastikkeella, hyllyyn jäi nääkin mutta tiedetään mistä saa jos mieli tekee.

1 kommentti:

  1. Mekulle ja kollegoille terveisiä Lappeenrannasta. C´est magnifique! Syksyn piristykseksi on ollut kiva katsoa upeita leivosluomuksia ja hienoja merenranta maisemia. Jatkakaa samaan malliin. Terveisin Ari, Pirjo ja Riku

    VastaaPoista