Toiseksi viimeinen työpäivä piti sisällään paljon seisoskelua koska ajan käyttö on täällä kummallista. Yhtä asiaa odotellessa ei voi tehdä muuta, jos odotat että crème pâtissière jäähtyy niin siinähän odotat. Toki kielimuurilla on tässäkin osuutensa, meille on hankalampi huikata että teetkö tuon tuosta alta pois.
Päästiin kyllä tekemäänkin tänään, hedelmätartaletteja kasailtiin aamulla yhteisvoimin ja sen jälkeen Meku keitti kuusi litraa flania ja Ellen kasasi vadelmaleivokset.
Leipomopuolesta ei oo paljoa puhuttu, kun ei kahteen viikkoon olla siellä oltu. Leipomossa alkaa hommat aamuyöstä, ja siellä on vähän päivästä ja kellon ajasta riippuen 1-3 miestä töissä. Jälleen kielimuurin vedoten tunnustettakoon että aika monen työkaverin nimi on mennyt ohi, ja tästä syystä ollaan nimetty ihmisiä omin päin. Leipomosta löytyy Vanha Mestari, Simo, vara-Simo, Kippari-Kalle-Simo ja pikku Simo. Vara-Simon oikea nimi tiedetään, mutta suojellaan nyt miehen yksityisyyttä sen verran ettei kerrota 😉 hän on leipomon puolelta ainoa jolla hieman sujuu englanti ja siitä syystä hänestä tiedetään enemmän. Pikku Simo on myös alan opiskelija, ja suorittaa ilmeisesti jonkinlaista harjoittelua.
Simot ja Mestari tekee päivittäin aika monta kiloa patonkia ja erilaisia leipiä. Eniten syntyy perinteistä patonkia jota on kuvassa alhaalla oikealla. Toinen kestosuosikki on valkoinen patonki, joka on hieman perinteistä pienempi ja nimen mukaisesti vaaleampi.
Alavasemmalla isommat leivät ovat "pain de mie" eli voileipäleipä. Siitä tehdään croque monsieurit, madamet ja muut versiot kerrosleivistä, jotka paahdetaan rapeiksi ja juustoa valuviksi herkuiksi.
Patongin lisäksi myydään vuokaleipää, jota on noin kymmentä erilaista vaaleankeltaisesta maissileivästä tummaan "pain nordiqueen". Kuvan alareunassa näkyy pretzelmäisiä leipiä, joiden taikinaan on lisätty juustoa, oliivia tai kinkkua.
Työpäivän jälkeen käytiin hyvästelemässä suosikiksi muodostunut foccacciapaikka, jonka ystävällinen omistaja muisti että meidän ruokajuoma on pieni pullo roseviiniä. Lasillinen viiniä ja kunnon palat foccacciaa, ja jaksettiin kiertää ostoskeskuksen Harry Potter -kauppa vielä kertaalleen.
Ilta meni tavaroita pakatessa ja siivoiltiin kämppää, huomenna viimeinen työaamu ja iltapäivällä bussi Pariisiin jossa ollaan kaksi yötä ennen kotiinlähtöä. Stay tuned!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti